mrt 312013
 
 31 maart 2013  Add comments
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

Deze zalmtartaar heb ik klaargemaakt voor de lunch, maar je kan hem ook goed als voorgerecht gebruiken.

Zalmtartaar

4 personen / bereidingstijd: ca. 25 minuten / bron: Boodschappen 2012.

Ingrediënten:
2 sjalotjes (gesnipperd), 100 ml witte wijnazijn, 2 eetlepels  arachide- of zonnebloemolie, 1 theelepel honing, ¼ komkommer in miniblokjes, 250 gr zalmforelfilet in miniblokjes, 4 eieren, 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie.
Kookring Ø 10 cm.

Bereidingswijze:
Meng de sjalotjes met 1 eetlepel azijn, de olie en de honing. Schep de komkommer om met de zalmforel en zout en peper naar smaak tot zalmtartaar. Zet de kookring op een bord en vul deze met de zalmtartaar. Druk een beetje aan en verwijder de kookring. Vorm zo vier taartjes. Druppel de sjalottenvinaigrette erover.

Ei pocheren.
Verhit de rest van de azijn met 1 liter water en 1 theelepel zout tot het kookpunt. Breek de eieren en voor een in een beker of kommetje. Zorg ervoor dat de dooier heel blijft. Laat ze na elkaar in het water glijden en pocheer ze 3-4 minuten net onder het kookpunt. Schep de eieren met een schuimspaan uit het vocht, laat ze uitlekken en leg ze op de zalmtartaartjes. Bestrooi rijkelijk met peterselie. Lekker met geroosterd witbrood.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>