mei 062013
 
 6 mei 2013  Add comments
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

Dit zacht/zoete dessert met een vleugje citroen is de perfecte afsluiter van een BBQ. Tenminste, wel die van ons :-).

Semifreddo

4 personen / bereidingstijd: 15 min. / wachttijd (invriezen): 4 uren / bron: Jumbo Magazine

Ingredienten:
350 gr aardbeien, 250 gr mascarpone, 100 gr poedersuiker, geraspte schil en sap van een ½ citroen, 100 gr witte chocolade (geraspt). Extra benodigdheden: staafmixer, afsluitbare diepvriesdoos van 1 liter.

Bereidingswijze:
Was de aardbeien. Pureer met een staafmixer 250 gr van de aardbeien met de mascarpone en de poedersuiker. Spatel er de geraspte citroenschil, het citroensap en de helft van de geraspte witte chocolade doorheen. Giet het mengsel over in de diepvriesdoos en sluit af met de deksel. Zet de doos ca. 4 uren in de vriezer. Roer de semifreddo elk uur even door met een lepel om het ijs smeuïg te houden. Het ijs moet half bevroren blijven (in het Italiaans ‘semifreddo’) en mag niet heel hard worden. Serveer het ijs in kommetjes en garneer met de rest van de aardbeien en geraspte chocolade.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>