nov 192012
 
 19 november 2012  Add comments
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

Deze vanillesaus is lekker bij bijvoorbeeld Weense Apfelstrudel.

Ingredienten.
250 ml melk, 250 ml slagroom, 1 vanillestokje, 1 theelepel maizena, 1 eetlepel koud water, 2 eierdooiers, 1 ei, 50 gram suiker

Bereidingswijze.
Verhit de melk en slagroom in een pan met een opengesneden vanillestokje. Houd dit 5 minuten tegen de kook aan. Klop in een kom de maizene los met een eetlepel koud water en klop er vervolgens de eidooiers en het hele ei en de suiker bij tot een romige massa.

Haal het vanillestokje uit de melk. Schenk het eimengels al roerend bij de vanillemelk. Verwarm nog even al roerend op middelhoog vuur tot de saus bindt. Even zeven en direct serveren.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>