dec 012013
 
 1 december 2013  Add comments
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

Toen we een aantal jaren geleden op Bali waren, lokte ik mijn man mee naar de KFC, om daar een basket drumsticks naar binnen te werken. Heerlijk om ze met de hand te pakken en als Fred Flinstone naar binnen te werken. Ik denk dat mijn man zich voor mij schaamde, want hij zei: hier trap ik geen volgende keer in. Gelukkig is zijn geheugen niet al te best, want een aantal jaren later zaten we weer bij een KFC, ik denk in Israël. En weer bestelde ik zo’n basket.

Drumsticks kan ik moeilijk weerstaan. Meestal smeer ik ze in met een dry rub of leg ze een lichtpittige Aziatische marinade. Deze keer probeerde ik iets anders uit. Voor de zoetekauw.

Sweet sticky drumsticks4 personen / hoofdgerecht / bereidingstijd: 15 minuten/ marinade-tijd: 3 uurtjes / oventijd: 45 minuten

Ingrediënten:
8 mooie drumsticks, 125 ml ketchup, 60 ml honing, 60 ml  balsamico azijn, 2 eetlepels bruine suiker, 1 eetlepel soja saus, 2 tenen knoflook.

Bereidingswijze:
Meng alle bovenstaande ingrediënten in een grote kom, behalve de drumsticks. Snijd oneffenheden, zoals kleine botjes, uitsteeksels van de drumsticks af.  Voeg dan de drumsticks bij de marinade en laat het minstens 3 uren marineren in de koelkast.

Verwarm de oven op 200 graden Celsius. Bak vervolgens de drumsticks rondom bruin. Leg de drumsticks in een ovenschaal, schenk er wat marinade bij. Laat de drumsticks in 45 minuten gaar worden op 200 graden Celsius. Verwarm ondertussen de overgebleven marinade in een sauspan. Schenk dit bij het serveren over de drumsticks.

Lekker met aardappelpuree en groenten

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>