okt 202012
 
 20 oktober 2012  Add comments
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

Deze saus smaakt heerlijk bij een broodje Pulled Pork. Ik heb het recept van de website Foodnetwork.

Ingrediënten:

2 eetlepels arachideolie, 2 teentjes knoflook (geperst), 2 theelepels verse gember (geraspt), 1/2 cup droge sherry, 1/2 cup hoisin saus, 1/2 cup ketchup, 1 1/2 theelepel vietnamese chili-garlic saus (pittige saus, dus voeg naar smaak toe), 2 theelepels soysaus, 2 theelepels donkere sesamolie.

Alle ingrediënten kon ik bij de supermarkt krijgen, behalve de vietnamese chili-garlic saus, die komt bij de Toko vandaan. Mocht je geen toko in de buurt hebben dan kan ook heel goed de woksaus Chili-Garlic van Go-Tan worden gebruikt. Die is in veel supermarkten te krijgen.

Bereidingswijze:

Verwarm 2 eetlepels arachide-olie in een sauspan. Voeg knoflook en gember toe, en bak 2 minuten op hoog vuur. Voeg de sherry, hoisinsaus, ketchup, chili-garlichsaus, soysaus en sesamolie toe en breng aan de kook. Verwijder de pan van het vuur en laat afkoelen. Wanneer de saus helemaal is afgekoeld, zet je hem afgedekt  in de koelkast. In de koelkast kun je hem maximaal 1 week bewaren.

  One Response to “Sweet & Sour BBQ saus”

  1. […] op een bolletje met zelfgemaakte bbq saus en […]

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>