mrt 042013
 
 4 maart 2013  Add comments
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

Heerlijk als lunch of als hapje.

Pizzabol

Ingredienten:

Pizzadeeg
500 gram bloem en extra om te bestuiven, 1 zakje gist (7 gr), 250 ml lauwwarm water, ½ theelepel suiker, ½ theelepel zout, 1 eetlepel olijfolie.

Meng de bloem met de gist, de suiker en het zout. Meng er al knedend met je handen 250 ml lauwwarm water door. Blijf minstens 10 minuten kneden, tot je een soepel deeg hebt. Vet een kom in met de olijfolie. Leg het deeg in de kom en wentel het een paar keer door de kom zodat het deeg aan alle kanten is bedekt met een dun laagje olijfolie. Dek de kom af met een natgemaakte schone theedoek en laat het deeg 1 uur op kamertemperatuur rijzen.

Verdeel het deeg in gelijke stukjes en rol er bolletjes van. Maak met je duim een diep gat in de bol en rek het deeg iets uit.

Vullen maar, die bolletjes.
Als basis neem ik 2 blikjes tomatenpuree. Hier meng ik 2 teentjes knoflook door, snufje zout en Italiaanse kruiden. Dit smeer ik in alle bolletjes.

Daarna heb ik voor de volgende vullingen gekozen:
–          Salami (broodbeleg), cherrytomaatjes in schijfjes en een fijngesnipperd uitje
–          Ham, kaas (plakjes) en ananas
–          Kaas (plakjes) en salami (plakjes).

Vul de bolletjes met de vullingen en maak het bolletje goed dicht. Vet een ovenschaal in, en plaats het bolletje met de dichtgevouwen kant naar beneden. Smeer met een kwast een losgeklopt eitje op de bovenkant.
Doe de bollen 35 minuten op 200 graden in de oven.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>