apr 152013
 
 15 april 2013  Add comments
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

Deze week op Kookarchief  een pasteitje met kippenragout. Ik zelf ben dol op kip en champignons en vindt dit één van mijn favoriete voorgerechten. Daarnaast kun je dit gerecht makkelijk upgraden naar een hoofdgerecht, door er rijst en een groene salade bij te serveren.

Pasteitje met kippenragout

4 personen / bereidingstijd ca. 40 minuten + 4 uur wachttijd / bron: Rudolph van Veen

Ingrediënten

Kippenbouillon
Kipfilet, 1 kippenbout, 1 l water , 1 ui, 1 prei , 1 wortel , 4 peperkorrels , 0.5 bosje peterselie, 2 blaadjes foelie

Pasteibakjes (the easy way)
1 ei , 8 plakjes bladerdeeg

Ragout
1 ui , 50 g boter , 60 g bloem , 100 ml room , 150 g paddenstoelen , 0.5 bosje peterselie , zout , versgemalen peper.

Bereidingswijze

Bouillon
Breng de kip in een pan met ruim koud water aan de kook. Snijd de groente in stukjes en voeg ze met de foelie, peperkorrels en de peterselie toe aan de pan met water en kip. Laat de bouillon circa 1 uur trekken en schenk de bouillon door een zeef. Pluk het vlees van de kip en snijd het kippenvlees in stukjes.

Ragoutbakjes
Kluts het ei. Bestrijk de randen van de helft van het aantal plakjes bladerdeeg met ei en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek uit de overige plakjes deeg cirkels en leg de uitgestoken plakjes en cirkels op de ingesmeerde plakjes bladerdeeg. Kerf met een mesje een ruitjesmotief in de cirkels en bestrijk ze met ei. Laat het bladerdeeg circa 20 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak het bladerdeeg in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Ragout
Pel en snipper de ui. Smelt boter in de pan en fruit de ui. Voeg de bloem toe en gaar de roux circa 5 minuten, totdat de bloem gaar is. Voeg 200 ml koud water toe en roer goed door. Voeg 5 soeplepels van de gezeefde kippenbouillon toe, kook circa 10 minuten door en schenk de room erbij. Snijd de paddenstoelen in stukjes en pluk en hak de peterselie.
Voeg de paddenstoelen, peterselie en kippenvlees toe aan de ragout en warm goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de cirkels uit het bladerdeeg en houd ze apart.
Leg de plakjes bladerdeeg op borden, schep de ragout erin en leg de deksels erop.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>