okt 282013
 
 28 oktober 2013  Add comments
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

Ik zat te twijfelen of ik dit recept met gewaagde titel wel zou maken en plaatsen. Maar om jullie te laten weten geen racistische bijbedoelingen te hebben, heb ik er een eigen draai aan gegeven ;-). Een moorkoop met witte chocola, wat dan eigenlijk geen moorkoop meer is, maar een eh….pfff…vul het zelf maar in.

In ieder geval was het even stoeien met het soezendeeg,  want de eerste keer stortten de soezen in. Daarna de verhoudingen aangepast, en het  deeg een flinke tijd luchtig geklopt.

Moorkop soesjesBereidingstijd: 60 minuten, inclusief 20 minuten oventijd / Ca. 10 soesjes

Ingredienten:

Soes
100 ml water, 50 gram boter, 50 gram bloem, 2 eieren, snufje zout.

Vulling
250 ml slagroom, 50 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker

Topping:
75 gr witte chocolade, 75 gr pure chocolade, nougatine nootjes

Bereidingswijze.
Schenk het water in een pannetje, voeg het zout toe en breng het geheel samen met de boter aan de kok. Doe de bloem er in één keer bij, blijf goed roeren totdat het deeg als een bal van de bodem loslaat. Draai het vuur uit, neem de pan van het vuur en klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg pas het tweede ei toe wanneer het eerste ei helemaal is opgenomen. Klop met een houten pollepel lucht in het deeg.

Bedek een bakplaat met bakpapier. Doe de deeg in een spuitzak met brede tuit. Spuit er mooie balletjes van. Let er op dat je er genoeg ruimte tussen laat. Bak de soesjes 20 minuten in de oven op 200 graden. Laat de soezen afkoelen op een rooster buiten de oven.

Klop voor de vulling de slagroom met de (vanille)suiker zeer stijf. Doe de room in een spuitzak met een kleine puntspuitmond. Snijd met een scherp mesje een klein gleufje in de onderkant van de soes, en spuit de vanilleroom er in.

Breek de chocolade in blokjes. Smelt de chocolade au bain Marie. De kom mag het water niet raken. Doop de bovenkant van de soezen erin, strooi er eventueel nougatine nootjes op, en laat afkoelen.

 

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>