jun 172013
 
 17 juni 2013  Add comments
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

Dit frisse en fruitige dessert past goed bij de  tropische temperaturen die momenteel Holland aan doen. Het kost even wat bereidingstijd, maar dan heb je ook een heerlijke afsluiter van de maaltijd.

Minopavlova

Dessert / Voorbereidingstijd: ca. 50 minuten / Bereidingstijd: ca. 30 minuten / Voor 35-40 stuks / Bron: lekker buiten eten

Ingredienten:
3 eiwitten, 125 gr poedersuiker, 150 gr pure chocolade (gesmolten), 2,5 dl slagroom, 1 eetl poedersuiker (extra), 1 tl fijne geraspte sinaasappelschil,  vers fruit voor de garneren, zoals plakjes aardbei, kiwi, papaja, passievruchtenpulp.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 gr Celcius. Klopt de eiwitten in een grote kom tot zich stijve pieken vormen. Voeg de poedersuiker toe terwijl u blijft kloppen. Doe dit voorzichtig om stuiven te voorkomen. In die stadium kunt u het beste een elektrische mixer gebruiken omdat de meringue nu dik en stevig geklopt moet worden.
Teken met behulp van een uitsteekvormpje 40 rondjes van ongeveer 4 cm in doorsnee op 2 vellen bakpapier. Leg ze omgekeerd op 2 bakplaten zodat het potlood niet afgeeft op de bodem van de pavlova’s. Spreid wat van de meringue uit op elk rondje – dit is de bodem van de pavlova. Schep de rest van de meringue in een spuitzak met een spuitmond van 5 mm.
Spuit 3 kleine cirkels op elkaar langs de rand van elke bodem, zodat in het midden een kuiltje ontstaat. Bak de meringues 30 minuten of tot ze stevig aanvoelen. Laat ze in de oven afkoelen met de ovendeur op een kier.
Als ze koud zijn, doopt u de onderkant van de meringues in de gesmolten chocolade – tot er 2 mm op de rand zit. Laat ze op platen met bakpapier afkoelen, zodat de chocolade hard wordt.
Klopt de slagroom, de extra poedersuiker en de sinaasappelrasp tot een dik mengsel. Schep het in een spuitzak met een klein spuitmondje en spuit de room in de meringues. Garneer ze met het fruit.

De chocolade heb ik als volgt opgewarmd:  Neem een half gevuld pannetje met water en laat dit zachtjes opwarmen, net tegen het kookpunt aan. Neem een wat kleinere kom, of ook een pannetje en hang die in de grotere pan. De bodem mag het water niet raken. Doe de in stukken gebroken chocolade in de schaal en roer regelmatig.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>