okt 232012
 
 23 oktober 2012  Add comments
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

Deze kipdrumsticks zijn op de BBQ indirect gegrild.  Ik heb gekozen voor de Basis BBQ rub. Neem kipdrumsticks van goede kwaliteit, bijvoorbeeld van een slager of een groothandel. Er moet lekker veel vlees aan zitten.

Benodigdheden:
BBQ
Rookhout: wij hebben gekozen voor beukenhout.

Ingredienten:
8 Kipdrumsticks, Basis BBQ Rub

Bereidingswijze:
De avond ervoor zet je de kipdrumsticks in de rub. Dan trekt het lekker in de kip. Maak de drumsticks schoon onder koud stromend water. Haal eventuele loshangende stukjes of harde stukjes eruit. Dep de drumstick droog met keukenpapier. Leg de kip in een schaal en wrijf kip in met de rub. Duw goed aan. Zet de kip afgedekt een nacht in de koelkast.

Twee uur voordat je gaat eten maak je de bbq klaar voor indirect grillen en steek je de kolen aan. Plaats een waterbak (wij gebruiken een bakblik) in de bbq en vul die met ongeveer 1 liter water.

Anderhalf uur voordat je gaat eten is de BBQ klaar voor gebruik. Gooi een stukje rookhout op de kolen en smeer het grilrooster in met olijfolie. Plaats het rooster op de BBQ. Leg de kip op het rooster, boven het bakblik. Plaats de deksel op de BBQ. De ventilatiegaten in de deksel moeten altijd helemaal openstaan Draai de ventilatiegaten aan de onderkant 1/3 dicht.

Laat de kipdrumsticks 1 uur lang roken. Na een uur haal je de deksel eraf en zijn ze gaar. Laat ze even rusten (en wat afkoelen) voordat je ze  opeet.

Eet smakelijk !

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>