Deze taart komt uit het blad Boodschappen van de plaatselijke supermarkt. Toen ik de desbetreffende bladzijde opensloeg, hoorde ik ‘maak mij, probeer mij’, dus dan weet je wel hoe laat het is. Deze week was er iets te vieren, dus een mooie gelegenheid om mijn familie te bombarderen tot proefkonijn.
Alleen…ik was dapper bezig en volgde het recept…kwam ik erachter dat men vergeten was er in te zetten dat de boter verwarmd moet worden, en dat de suiker moet worden gesmolten in de boter. Ik dacht al, ben ik nou zo’n keukenkluns, maar toen ik mijn man vroeg om naar het recept te kijken, merkte hij het ook op. Voor de rest ging het prima hoor.
Gebak / 8 personen / bereidingstijd: 20 minuten / Oventijd: 60 minuten
Ingredienten:
Voor het beslag:
125 gram margarine, 150 gram witte basterdsuiker, 2 theelepels kaneelpoeder, 2 eieren, 150 ml zure room, 175 gram zelfrijzend bakmeel
Voor de vulling:
3 eetlepels bloem, 3 eetlepels bruine basterdsuiker, 3 eetlepels gehakte pecannoten, 1 theelepel koek- of speculaaskruiden, 2 appels (geschild en in dunne plakjes).
Springvorm van 24 cm Ø, ingevet
Bereidingswijze:
Allereerst verwarm je de oven voor op 180 C. Doe vervolgens de boter in een pannetje, en laat het zachtjes smelten. Voeg de suiker en kaneelpoeder toe. Neem de pan van het vuur als de suiker is gesmolten. Giet dit mengsel in een kom en klop het luchtig met een mixer. Voeg daarna één voor één de eieren toe. Spatel de zure room en en daarna het bakmeel erdoor. Giet het beslag in de springvorm.
Schep voor de vulling de bloem, basterdsuiker, pecannoten en de koekkruiden door elkaar. Gooi de appels erbij en schep het geheel goed om, zodat alle appelplakjes aan beide kanten bruin kleuren. Verdeel de vulling over het beslag in de vorm. Bak de taart in 60 minuten gaar. Serveer warm of koud, maar warm vind ik hem het lekkerst.
Ik vond het een lekkere taart en de familie was er ook zeker over te spreken. Niet moeilijk om te maken. Ik heb vier appels gebruikt, dan kun je er 8-10 mensen mee verblijden.
Ik heb deze taart inmiddels al 4 gemaakt. Alleen gebruik ik in plaats van pecannoten muesli met 4 soorten noten. Dit is erg lekker!!!
Fijn en leuk om te lezen dat de taart in de smaak is gevallen. En goed dat je er je eigen draai aan hebt gegeven.
Gelukkig is de taart bij je familie in de smaak gevallen :-). Altijd fijn dat andere het ook kunnen waarderen.