nov 112013
 
 11 november 2013  Add comments
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

Deze taart komt uit het blad Boodschappen van de plaatselijke supermarkt. Toen ik de desbetreffende bladzijde opensloeg, hoorde ik ‘maak mij, probeer mij’, dus dan weet je wel hoe laat het is. Deze week was er iets te vieren, dus een mooie gelegenheid om mijn familie te bombarderen tot proefkonijn.

Alleen…ik was dapper bezig en volgde het recept…kwam ik erachter dat men vergeten was er in te zetten dat de boter verwarmd moet worden, en dat de suiker moet worden gesmolten in de boter. Ik dacht al, ben ik nou zo’n keukenkluns, maar toen ik mijn man vroeg om naar het recept te kijken, merkte hij het ook op. Voor de rest ging het prima hoor.

Appel-kaneeltaart

Gebak / 8 personen / bereidingstijd: 20 minuten / Oventijd: 60 minuten

Ingredienten:

Voor het beslag:
125 gram margarine, 150 gram witte basterdsuiker, 2 theelepels kaneelpoeder, 2 eieren, 150 ml zure room, 175 gram zelfrijzend bakmeel

Voor de vulling:
3 eetlepels bloem, 3 eetlepels bruine basterdsuiker, 3 eetlepels gehakte pecannoten, 1 theelepel koek- of speculaaskruiden, 2 appels (geschild en in dunne plakjes).

Springvorm van 24 cm Ø, ingevet

Bereidingswijze:
Allereerst verwarm je de oven voor op 180 C. Doe vervolgens de boter in een pannetje, en laat het zachtjes smelten. Voeg de suiker en kaneelpoeder toe. Neem de pan van het vuur als de suiker is gesmolten. Giet dit mengsel in een kom en klop het luchtig met een mixer. Voeg daarna één voor één de eieren toe. Spatel de zure room en en daarna het bakmeel erdoor. Giet het beslag in de springvorm.

Schep voor de vulling de bloem, basterdsuiker, pecannoten en de koekkruiden door elkaar. Gooi de appels erbij en schep het geheel goed om, zodat alle appelplakjes aan beide kanten bruin kleuren. Verdeel de vulling over het beslag in de vorm. Bak de taart in 60 minuten gaar. Serveer warm of koud, maar warm vind ik hem het lekkerst.

  4 Responses to “Kaneeltaart met appel en pecannoten”

  1. Ik vond het een lekkere taart en de familie was er ook zeker over te spreken. Niet moeilijk om te maken. Ik heb vier appels gebruikt, dan kun je er 8-10 mensen mee verblijden.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>