nov 042013
 
 4 november 2013  Add comments
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

Ik ben dol op alles wat met kaas begint. Kaasvlinders, kaaschips, kaasdomino’s, kaaskoppen (hihi), kaasfondue en natuurlijk de kaasstengels. Met deze stengels kun je eindeloos variëren. Hieronder 3 ideetjes. Probeer het maar eens.

KaasstengelsHapje / Ca. 15 stengels / Bereidingstijd: 30 minuten / Oventijd: 20 minuten

Ingrediënten:
10 plakjes roomboterbladerdeeg, 150 gram pittige kaas (bijv. extra gerijpt, maar minimaal belegen), 1 eetlepel gedroogde tijm, 1 eetlepel paprikapoeder, 2 plakjes ham, (vleeswaren), 1 ei, grof zeezout, peper, bloem om te bestuiven.

Bereidingswijze:
Laat eerst het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de plakjes ham zeer fijn. Klop het ei los. Rasp de kaas in kleine sliertjes.

Ham/kaas stengels:
Leg op 1 plak bladerdeeg de geraspte kaas met de ham. Houd wat over om straks over de stengels te strooien. Leg daarop nog een plak bladerdeeg. Bestuif met de bloem en rol het deeg in de lengte uit met een deegroller, totdat het geheel net zo dun is als 1 plakje bladerdeeg. Snijd repen van ongeveer 2 centimeter. Bestrijk de bovenkant met ei. Vouw de repen in de lengte dubbel en rol ze met de deegroller plat. Bestrijk met beide zijden met ei en strooi er de rest van de ham en kaas over.

Kaas/paprika stengels:
Werk op dezelfde wijze als bij de ham/kaas stengels. Voeg i.p.v. de ham paprikapoeder toe.

Kaas/ tijm stengels:
Werk op dezelfde wijze als bij de ham/kaas stengels. Voeg i.p.v. de ham tijm toe. Maak af met fijngemalen peper en grof zeezout.

Draai de repen zo dat er een soort van wokkel ontstaat. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de repen in 20 minuten krokant.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>