nov 192013
 
 19 november 2013  Add comments
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

Als ik het woord tapenade hoor, denk ik aan een komisch moment op de Eiffeltoren. Mijn zusje deed m’n vader na, door telkens tape-tape-tapenade te zingen. Geen idee meer hoe ze erbij kwam, maar het was in ieder geval doldriest. Deze tapenade is klaar in een handomdraai. Lekker op een toast of op een geroosterd broodje.

Huisgemaakte tapenadeBereidingstijd: 10 minuten / Hapje of voorgerecht / 4 personen

Ingredienten
20 grote groene olijven, 1 eetlepel kappertjes, 1 theelepel verse citroensap, 2 eetlepels olijfolie, 2 ansjovisjes (uitgelekt), versgemalen zwarte peper.

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom. Gebruik een staafmixer om er een grof mengsel van te maken. Laat de tapenade minimaal 30 in de koelkast staan voor een optimaal resultaat.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>