sep 252012
 
 25 september 2012  Add comments
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

Dit gerecht heb ik een keer in een restaurant gegeten. Thuis meteen geprobeerd na te maken. Een heerlijk fris en gezond voorgerecht, wat ook nog eens makkelijk is te bereiden.

Benodigdheden
250 gram gerookte Noorse zalmfilet ( in koelvak)
1 zak ijsbergsla, fijn gesneden, ca 400 gram
1 komkommer, geschild en in reepjes
1 eetlepel kappertjes
Parrano geraspt (Italiaanse kaas)
Zwarte olijven, in ringen

Voor de dressing:
2 eetlepels Olijfolie extra vierge
2 eetlepels Balsamico Azijn
1 teentje knoflook
gedroogde kruiden: dille, peterselie, bieslook

Bereidingswijze.
Meng de sla met de komkommer.
Maak de dressing klaar. Meng  2 eetlepels olie en  2 eetlepels balsamico-azijn. Voeg knoflook en de kruiden toe.
Meng de dressing met de sla en de komkommer. Laat 2 eetlepels dressing over voor straks.
Verdeel het slamengsel over 2 borden.
Verdeel de zalm over de sla.
Schep de 2 eetlepels dressing over de zalm.
Strooi de Parrano over de zalm.
Maak af met wat olijven en kappertjes.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>