jan 272013
 
 27 januari 2013  Add comments
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

Daar istie dan, het eerste nagerecht op dit blog. Een crumble. Heerlijk als hij net uit de oven is. Nog heerlijker als het buiten -10 is, en er veel sneeuw ligt.

Crumblemango

Ingrediënten
1 ananas, 40 gr boter, 3 bananen, 2 mango’s, 1 vanillestokje (alleen het merg), 4 eetlepels suiker, 2 eetlepels rum

Voor het deeg
125 gr bloem, 125 gr koude boter (in stukjes), 125 gr rietsuiker, 80 gr kokos (geraspt)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met boter en bestrooi hem met 1 eetlepel suiker. Schil de ananas, verwijder de harde kern en de oogjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak hierin de stukjes ananas op middelhoog vuur. Pel de bananen en schil de mango’s. Snijd de bananen in niet al te dunne plakjes en het vruchtvlees van de mango’s in stukjes. Schep de stukjes banaan en mango in de pan met de stukjes ananas. Voeg het uitgeschraapte vanillemerg en de suiker toe. Schenk er een half glas water bij en laat dit verdampen.

Strooi voor het deeg de bloem in een mengkom. Voeg de stukjes boter, de rietsuiker en het kokos toe. Mix (met deeghaken / in de keukenmachine) tot je een kruimelig deeg hebt.

Schenk de rum over de vruchten, roer even door en schep dit vruchtmengsel in de ovenschaal. Strooi het kruimeldeeg erover en bak de crumble ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Vervang de rum eventueel door het sap van 4 passievruchten.

Voor 6 personen. Voorbereiding 20 minuten. Bereiding 45 minuten

 

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>