mei 262013
 
 26 mei 2013  Add comments
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

De aardbeien liggen weer mooi te wezen in de schappen.  Te lekker om niet mee te nemen. Heerlijk op brood, op de taart, in een sorbet. Of, zoals bij dit dessert, lekker met chocolade.

Aardbeien in chocosaus

4 personen / bereidingstijd: 15 minuten / wachttijd: 30 minuten / dessert – hapje / bron: lekker buiten eten

Ingrediënten:
250 gr aardbeien, 150 gr pure chocolade, 100 gr witte chocolade

Bereidingswijze:
Veeg de aardbeien goed schoon met een droog kwastje. Smelt de pure chocolade in een kleine hittebestendige kom boven een steelpan met kokend water: de onderkant van de kom mag het wateroppervlak niet raken. Doop de onderste helft van elke aardbei in de chocolade. Leg de aardbeien op een bakplaat die is bekleed met bakpapier en laat de chocolade hard worden. Smelt vervolgens de witte chocolade op dezelfde manier als de pure. Doop de topjes van de aardbeien erin en laat ze weer afkoelen.

  One Response to “Chocolade-aardbeien”

  1. Lekker idee, en simpel te maken ook, bedankt.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>