okt 012012
 
 1 oktober 2012  Add comments
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

Ceviche is vooral populair in Latijns-Amerika en komt waarschijnlijk oorspronkelijk uit Peru.  De vis (in dit geval zalm, maar voor dit gerecht kun je allerlei vissoorten gebruiken) wordt gegaard in limoen- en/of citroensap. Het recept komt van Rudolph van Veen, en heeft het op de radio prijsgegeven toen hij te gast was bij Q music. Het weekend daarop meteen gemaakt. Dit recept is heel eenvoudig te maken.

Benodigdheden:
250 g zalmfilet, zout, versgemalen zwarte peper, 1 citroen, olijfolie, ½ sinaasappel
1 (rode) ui of 3 bosuien, 2 tomaten, ½ bosje koriander, peterselie, kervel, dille
2 tenen knoflook, 1 stokbrood

Bereiding:
Snijd de zalmfilet in plakjes van ca. ½ cm. Leg de plakjes op een bord of schaal, zoals bij carpaccio, en breng op smaak met zout en peper. Knijp de citroen, en eventueel de sinaasappel, erover uit en besprenkel met dezelfde hoeveelheid olijfolie. Snipper de ui of snijd de bosuien in dunne ringetjes. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine blokjes. Pluk de kruiden en hak ze fijn. Verdeel de ui, tomaat en kruiden over de zalm. Laat dit minstens 4 uren in de koelkast staan.

Pel en hak de knoflook fijn. Snijd het brood in plakken. Verdeel de knoflook over het brood en besprenkel met olijfolie. Rooster ze onder de gril, op de grillplaat, in de oven of op de barbecue. Serveer de crouton bij de ceviche.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>