sep 252012
 
 25 september 2012  Add comments
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

Deze dry rub kun je goed toepassen op varkensvlees (bijv. spareribs, pulled pork) en kip.

Basis bbq rub

Benodigdheden:
4 eetlepels zeezout zonder jodium (middel grof gemalen)
3 eetlepels gemalen zwarte peper (middel grof tot fijn gemalen)
4 eetlepels bruine basterd suiker
4 eetlepels (zoete) paprikapoeder
1/2 theelepel cayennepeper
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels uienpoeder

Bereidingswijze:
Maal het zout middel grof in de vijzel. Schep het zout op een groot bord of in een kom. Maal de peper middel grof tot fijn. Schep het bij het zout. Doe de overige ingrediënten bij de peper en het zout en meng alles goed door elkaar. Er mogen geen klonten in zitten. Wrijf het vlees in met de rub.

 

 

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>