jan 212014
 
 21 januari 2014  Add comments
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

Voor een snelle hap én voor de lekkere trek heb ik een ideaal broodje. Ik ben dol op warme appels en experimenteer er graag mee: van hoofdgerechten, taarten tot toetjes. Dit broodje is erg simpel om te maken. Ikzelf ben allergisch voor veel notensoorten, maar gelukkig niet voor pecan- en cashewnoten. Probeer gerust eens andere noten uit.

Appel-maple broodjeVoorbereidingstijd: 15 minuten / Oventijd: 15-20 minuten / Voor 6 broodjes

Ingredienten:
6 plakjes bladerdeeg (roomboter), 3 zoetzure appels, 3 eetlepels maple syrup*, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels kaneel, 25 gram noten (ik gebruikte pecannoten en cashewnoten).

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Schil de appels en snijd in dunne plakjes. Meng ze in een kom samen met de kaneel, suiker en de maple syrup en de noten. Vouw 2 zijkanten van de bladerdeeg om en druk aan. Leg het appelmengsel erop. Bak de broodjes 15-20 minuten in de oven.

*Maple syrup wordt ook wel ahornsyrup genoemd, en gemaakt van het sap van de esdoornboom. Het is te verkrijgen bij de betere supermarkten.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>